Wat is Gel ?
 
Gel is een vloeibare substantie die ik aanbreng op de nagels. Daarna gaat de nagel in de lamp waardoor het product uithardt polymeriseert . Vaak zijn meerdere laagjes nodig om het gewenste resultaat te krijgen, vooral bij een nieuwe set. Daarna word het product netjes na gevijld in de gewenste lengte en vorm. Hierna kan er een kleur gelpolish over en eventuele nailart. Het product gaat met het groeien van de natuurlijke nagel mee en zal daarom niet eeuwig blijven zitten. De nagels zijn dan toe aan een opvul behandeling. 
 
Het verschil tussen gel en acryl is dat gel iets flexibeler is en met stoten dus ietsje meer meegeeft. De acrylproducten van Magnetic zijn inmiddels ook al stukken flexibeler dan de producten die vroeger werden gebruikt. Dus echt veel verschil zit er niet meer in. Daarnaast voelt gel lichter aan dan acryl, vooral bij de powergel voel je bijna niet dat je product op je nagels hebt.
 
Het aanbrengen van een set gelnagels duurt ongeveer 2uur, mede ook afhankelijk van lengte, vorm en nailart . Ik neem graag de tijd voor een mooi en verantwoord resultaat.
 
 
De Opvulbehandeling
 
Natuurlijk groeien nagels en dus verschuift het aangebrachte product met de nagel mee.
Na een week of 3 is het tijd voor de opvulbehandeling. Het verschilt per persoon hoe lang het duurt voor een opvulbehandeling nodig is, niet bij iedereen groeien de nagels even snel en de bij de ene persoon hebben de nagels wat meer te verduren dan bij de ander.
Ook voor een opvulbehandeling geld ongeveer een tijdsduur van 2 uur .
 
Op een nieuwe set gelnagels zit een week garantie, ( zie algemene voorwaarde)